Alan Lalak – den snabbaste polacken från den yngsta generationen

07.03.2013

Alan började sitt äventyr med motorsport tack vare formelbilarutställningen som ägde rum i slutet av 2008 på Galeria Bałtycka i Gdańsk. Knappt fem månader senare tog han de första stegen på en riktig gokartbana i Radom. När han var knappt 5 år gammal deltog han i sin första tävling, som samtidigt var den första i säsongen EASYKART år 2009 i Suwałki, och hans resultat var bästa i alla omgångar. I den följande säsongen 2010 var Alan alldeles utom räckhåll för sina medtävlare i EASYKART 50.  Den europeiska finalen EASYKART 50 hörde till Alan och hans vän från Tjecken. Slutligen, trotts att Alan slog ett rekord, måste han nöja sig med andra plats. Han avslutade tävlingen 6 sekunder efter vinnare och 20 sekunder före medtävlare från Sverige som kom på tredje plats. Ett år senare, kom han på femte plats i Tjeckiska Mästerskap (nivå E-60, 7-14 år, klass Mladi). Han var den högsta klassificerade debutant. Det var vårt företag som stödde den unge idrottare, för att han skulle kunna förvekliga drömmer. När han var 8 och ett halvt år gammal vann han en titel Mistrz Polski Młodzików E-60 (7-14 år). Tack vare detta blev han den yngsta Polens Mästare (han slog nytt rekord som tidigare hörde till Robert Kubica – 10 år). Den italienska Emilia Kart anstränger sig för att övertyga Alan att representera dem i kommande säsongen i Italienska Mästerskap. De tror att Alan, som är så bra i så tidig ålder, kan vinna tävlingen.